OM OSS

Historia

Garry Ahlberg gick en utbildning på Katrinebergs Folkhögskola under två år, 2003 – 2005, i Friskvård och hälsa. Detta blev startpunkten för hans fortsatta nyfikenhet i ett hälsosamt liv. Han fortsatte att utbilda sig till personlig tränare och kostrådgivare. Under åren har vi gått olika kurser i kettlebellsträning, medicinboll, spinning, bulgarian bags, skivstång och deltagit i olika workshops.

Det första kettlebellpasset hölls i samma lokal som vi är i nu, tisdagen den 11 november 2008. Det var 9 tappra deltagare hämtade från familj, vänner och grannar som fick vara försökskaniner. Den 15 januari 2009 började träningen på allvar – den kvällen var det 2 fulla kettlebellpass. Någon dag senare besöker Halland Nyheter lokalen under ett träningspass och skriver senare en artikel i tidningen. Dock är det mun till mun metoden som gjort den bästa reklamen för träningen genom åren. Denna metod har sett till att det ständigt droppar in nya glada och nyfikna människor.

HLR
Utöver träningen så håller Garry också sedan 1990-talet HLR-kurser. På vissa vårdcentraler håller han barn-HLR i föräldragrupperna på BVC och utbildningar för personalen. På andra företag eller föreningar håller han vanliga HLR-kurser, ofta i samband med att de inköper en hjärtstartare. År 2012 fick vi tillgång till större lokaler vilket gjort att det numera också går att hålla HLR-kurser även där.